Oncologiefysiotherapie

Zorg op maat bij kanker

Mensen met klachten veroorzaakt door kanker of door de behandeling ervan, zoals vermoeidheid, pijnklachten bij beweging, spanningsklachten, ademhalingsproblemen, huidveranderingen door radiotherapie of een verslechterde conditie door bijvoorbeeld chemotherapie, kunnen terecht bij onze oncologiefysiotherapeut in opleiding.

Oncologiefysiotherapie is erop gericht om de kwaliteit van leven in elke fase van de ziekte (kanker) te verbeteren. Ook in de palliatieve fase kan fysiotherapie helpend zijn om het zelfstandig functioneren zo lang mogelijk te behouden. Het blijkt dat fysiotherapie bijdraagt aan de kwaliteit van leven, het verminderen van pijn- en vermoeidheidsklachten en het verbeteren van spierkracht en uithoudingsvermogen. De fysiotherapeutische behandeling kan ondersteunen bij de terugkeer in de maatschappij en het arbeidsproces.

Samen

De behandeling wordt nadrukkelijk bepaald in samenspraak met u als patiƫnt. Samen met de therapeut bekijkt u welke doelen haalbaar zijn en welke route gevolgd zal worden. De behandeling vindt in onze praktijk of bij u thuis plaats.

Multidisciplinaire zorgaanpak.

De behandeling door onze oncologiefysiotherapeut staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een multidisciplinaire zorgaanpak. Hierbij is er contact met bijvoorbeeld uw behandelend arts en andere zorgdisciplines, waar u mee te maken heeft. Door deze multidisciplinaire aanpak is de kans op een succesvolle behandeling het grootst.

Als u meer informatie wilt over oncologiefysiotherapie en u wilt weten wat onze therapeut i.o. voor u kan betekenen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen