Bekkenbodemklachten

Fysiotherapie bij bekken- en bekkenbodemklachten

Bekken(bodem)klachten kunnen heel vervelend zijn. Deze komen bijvoorbeeld voor, tijdens en na een zwangerschap of als gevolg van een blessure. U kunt dan te maken hebben met klachten, zoals incontinentie, obstipatie, verzakking en pijn.

Binnen ons team is specialisatie aanwezig om u te helpen de klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. De behandeling richt zich op problemen in het gehele gebied van de lage rug en bekken, buik en bekkenbodem.

Hierbij gaat veel aandacht uit naar de bekkenbodemspieren die nauw samenwerken met de buik- en rugspieren. Ze hebben een belangrijke functie in uw dagelijks bewegen en bij het voorkomen van rug- en bekkenpijn.

Voorlichting

U heeft zelf een belangrijke rol in het verminderen van de klachten. Daarom geven we ook voorlichting en advies met betrekking tot uw houding of het aanpassen van uw activiteiten, waarbij we ook aandacht hebben voor preventie.

Door daarnaast uitleg te geven over de werking van uw bekken of bekkenbodem (bijvoorbeeld bij incontinentieklachten) zult u eerder signalen herkennen, zodat u daar beter op kunt reageren.